Израел показа на медиите фабрика за оръжия на Хамас. Обектът се

...
Израел показа на медиите фабрика за оръжия на Хамас. Обектът се
Коментари Харесай

Израел показа фабрика за оръжия на Хамас

Израел сподели на медиите фабрика за оръжия на " Хамас ". 

Обектът се намирал в централната част на анклава и представлявал комплекс от тунели и цехове, показани на публицистите като най-големият обект за произвеждане на оръжия на " Хамас ", откриван до момента от началото на войната в линията Газа.

Фабриката в Бурейдж беше показана на публицисти, доведени там от израелските въоръжени сили. В обекта е трябвало да има цех за цимент и за други индустриални артикули, разясни представителят на израелската войска Даниел Хагари. Но там са се произвеждали такива оръжия като снаряди и ракети, които били складирани в подземни скривалища, оборудвани с просторни асансьори.

Фабриката се намирала около пътя " Салахедин ", който свързва северната с южната част на линията Газа и по който се доставя филантропичната помощ от " Рафах " на границата с Египет към град Газа. " Хамас " не инцидентно избрал това място за фабриката, тъй като бил уверен, че израелските сили няма да нанесат удари по тази пътна артерия. 



На публицистите, посетили фабриката, са били показани детонатори, които служат, с цел да изстрелят ракети, които могат да доближат цел на 100 километра разстояние, т.е. два пъти дистанцията сред северната част на линията Газа и Тел Авив.

Оръжията били създадени с материали и артикули, предопределени за гражданска приложимост (в земеделието, строителството, болници).

Десетки хиляди хора живееха в Бурейдж преди войната, само че секторът, посетен от публицистите, на десетина километра от град Газа, изглеждаше изцяло запустял.

На 6 януари израелската войска разгласи, че завършила разбиването на военната конструкция на " Хамас " в северната част на линията Газа и ще се концентрира към този момент в центъра и юга на анклава.
ТЕМА преди 1 ден 1644 преди 1 ден 1587 преди 1 ден 1186
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР